Ogen open voor kindermishandeling!

Week tegen kindermishandeling

Soms hoor of zie je dingen om je heen waarvan je je afvraagt of het allemaal wel goed gaat. Er is veel ruzie en herrie bij de buren. Een kind in je sportclub heeft wel heel vaak blauwe plekken en kan dat niet goed verklaren. Of het zoontje van een vriendin is angstig, schrikachtig en depressief.

Jaarlijks worden in Nederland circa 119.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Dat is gemiddeld 1 kind per klas. Ook sterven er jaarlijks nog steeds tientallen kinderen aan de gevolgen van kindermishandeling. 

Je vermoedt iets, wat nu?

Als buitenstaander is het vaak moeilijk om te bepalen wat er aan de hand is en of er sprake is van verwaarlozing, misbruik of mishandeling. Maar het is altijd belangrijk om iets te doen en advies te vragen. Heb je dus vermoedens van kindermishandeling? Twijfel dan niet maar kom in actie. Dat kan op verschillende manieren:

Het is gratis en anoniem.

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties