ChangeZ: speciaal voor kinderen die de basisschool verlaten

kids

De overstap van basisschool naar middelbaar onderwijs is groot. Voor veel kinderen is het een spannende verandering. Daarom organiseren de Jongerenwerkers van Onis Welzijn vanaf juni ‘ChangeZ’, een training die samen met mensen uit het onderwijs is ontwikkeld.

Spannende verandering

De overstap naar het middelbaar onderwijs is een belangrijke stap voor kinderen. En daarom soms spannend. Er speelt veel op de middelbare school: nieuwe vrienden maken, weerbaar zijn, maken en plannen van huiswerk, groepsdruk, weerstand bieden tegen alcohol, drugs, de verleiding van gamen en Social Media. Sommige kinderen kunnen daarbij wel wat steun/begeleiding gebruiken. 

Leuk en informatief

Tijdens de 8 bijeenkomsten van ChangeZ leren we de kinderen omgaan met alle veranderingen. We zorgen ervoor dat ze beter kunnen omgaan met de obstakels die ze tegenkomen. En we leren ze vaardigheden in het maken van huiswerk. De kinderen kunnen zowel in de groep als apart met de Jongerenwerkers praten.

8 bijeenkomsten

In totaal zijn er 8 bijeenkomsten. Vier daarvan zijn vóór de zomervakantie, op 8-15-22-29 juni. De laatste vier zijn na de vakantie, als de kinderen inmiddels gestart zijn op de nieuwe school. Deelname is gratis, maximaal 15 kinderen per groep. Inschrijven kan bij Jill Hoogwoud, jongerenwerker Onis Welzijn, telefoon: 06 33663713 of bij Lies van den Boomen, Jongerenwerker Onis Welzijn, telefoon 0683033110.

Meer informatie

Jill Hoogwoud, jongerenwerker Onis Welzijn, telefoon: 06 33663713 of j.hoogwoud@oniswelzijn.nl 
Lies van den Boomen, Jongerenwerker Onis Welzijn, telefoon 0683033110 of l.vandenboomen@oniswelzijn.nl

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties