Bellijn ‘Praatje met een maatje’ breidt bereikbaarheid uit

Bellen

Vanaf vrijdag 20 maart is de bellijn elke dag bereikbaar tussen 10.00 en 20.00 uur. Door te bellen met Praatje met een maatje is er even sociaal contact van mens tot mens over van alles en nog wat. Daar is behoefte aan, nu door het coronavirus activiteiten wegvallen en mensen minder bezoek ontvangen.

Hele dag zonder contact

Ria Kandelaars van Onis: “Nu mensen hele dagen thuis zitten, gaan er dagen voorbij dat ze een hele dag niemand spreken. Dat geeft een gevoel van eenzaamheid. Door te bellen met ‘praatje met een maatje’ hebben mensen de mogelijkheid om hun hart te luchten en even contact te hebben met iemand anders.”

Praatje met een maatje

Bel maandag tot en met zondag van 10.00 – 20.00 uur: tel. (0493) 441 233

Het gaat om een tijdelijke lijn. De telefoonlijn wordt opengesteld in de periode dat er veel activiteiten wegvallen door het Coronavirus en mensen minder bij elkaar op bezoek gaan. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus maar voor een praatje over alledaagse zaken.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties