Wat zijn jouw goede voornemens voor 2021?

Heel Someren gezond_gezelschapsspel

Een kleine aanpassing in je dagelijkse routine kan al het verschil maken!

Wil je in 2021 nu echt stoppen met roken of eindelijk die paar kilo's kwijt? We willen je niet ontmoedigen, maar dat kan nog lastig worden. Goede voornemens sneuvelen over het algemeen vaak!

Misschien is je het volgende wel eens overkomen: tegen het einde van het jaar besluit je af te rekenen met je slechte gewoontes en gezonder te leven. Op nieuwjaarsdag loop je over van de motivatie en sluit je gelijk een duur sportabonnement af. Maar na twee weken zet je geen pas meer op de loopband en ligt je lidmaatschapspasje je vanuit een rommelbakje in de kast aan te kijken

Het werkt veel beter om goede voornemens klein te houden en kleine aanpassingen te doen in je dagelijkse leven. Hiermee maak je namelijk ook al het verschil.

Ga bijvoorbeeld op de fiets boodschappen doen en laat de auto vaker staan. Maak een wandelingetje in de middagpauze in plaats van achter je laptop te lunchen. Doe een schepje suiker minder in je koffie of thee per dag. Speel ’s avonds met je gezin een gezelschapsspel in plaats van de hele avond naar een scherm te turen. En drink alleen in het weekend een wijntje of biertje.

Waarschijnlijk hoef je niet lang na te denken over wat jouw slechte gewoontes zijn. Pak ze aan en breng hier zelf verandering in!

Doe jij ook mee? #heelsomerengezond #doejemee

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties