Tips bij thuisquarantaine

wonen

Als je in thuisquarantaine moet, dan loop je tegen praktische zaken aan. Want hoe moet het met de boodschappen bijvoorbeeld? En hoe krijg je de kinderen op school?

Het lukt niet altijd om hierbij hulp in je omgeving te regelen. In de folder van de Rijksoverheid staan allerlei tips. Maar ook vanuit de gemeente Someren kun je op ondersteuning rekenen. Op deze pagina vind je een overzicht.

Boodschappen, medicijnen en eten

Je kunt online boodschappen bestellen of mensen in je omgeving vragen boodschappen voor je te doen. Medicijnen kun je ook thuis laten bezorgen. Lukt dit niet? Neem dan contact op met Onis Welzijn, tel. (0493) 441 233 of via www.oniswelzijn.nl. Je kunt ook bellen met het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Someren, tel. (0493) 494 888.

Kinderen brengen of halen naar school

Kun je het vervoer van de kinderen niet oplossen met andere ouders of school? Neem dan contact op met het KCC van de gemeente, tel. (0493) 494 888.

Als je thuis niet in quarantaine kunt

Kun je thuis niet in quarantaine door bijvoorbeeld een huisgenoot met een hoog gezondheidsrisico? Neem dan contact op met de gemeente, tel. (0493) 494 888 en kies optie ‘1’. Je krijgt dan een Wmo consulent aan de lijn, die met je meedenkt.

Zorg en ondersteuning thuis

Heb je ondersteuning nodig voor zorg? Neem dan contact op met je huisarts en/of zorgverzekeraar of bel de gemeente Someren, tel. (0493) 494 888 en kies optie ‘1’. Dit kan natuurlijk altijd, dus ook buiten de quarantaine periode.

Inkomen

Maak je je zorgen over je financiële situatie? Neem dan contact op met:

Onderhoud contacten

Blijf contact houden met vrienden, familie en collega’s via sociale media, e-mail, chat of telefoon. In de folder van Rijksoverheid staan meerdere hulp- en luisterlijnen vermeld.
In Someren kun je contact opnemen met de bellijn van Onis ‘Praatje met een Maatje’ over van alles en nog wat. Bereikbaar op maandag t/m zondag van 10.00 - 20.00 uur, tel. (0493) 441 233. 

Neem contact op met de Dorpsondersteuners

De dorpsondersteuners zijn er voor jou. Ook nu de coronamaatregelen gelden. Ze zijn heel goed bereikbaar. Neem dus gerust contact op als je een ondersteuningsvraag hebt en niet precies weet waar je moet beginnen met zoeken. Dit is geheel kosteloos.

Kijk voor de dorpsondersteuner bij jou in de buurt op de overzichtspagina.

 

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties