Op vakantie met iemand anders

scooter

In NRC stond onlangs een artikel over een Nederlandse vader die met zijn dochter samen op de motor een reis maakten door Engeland. Hij vond het spannend; hadden ze elkaar wel iets te vertellen? Het bleek een geweldige ervaring waarbij ze allebei met liefde naar terugkijken. 

“Mooi weertje, hè buurvrouw?”

Eropuit met een onwaarschijnlijke reispartner… zou jij dat aandurven? En met wie zou je dan gaan? Met je kleinzoon van 10? Met je buurvrouw waar je al 20 jaar naast woont, maar met wie je meestal alleen over het weer praat? Met je collega of je schoonmoeder?

Beetje gek

Dikke kans dat het nooit gaat gebeuren; mensen zijn nu eenmaal een beetje nerveus om zoiets ‘geks’ te doen als met iemand op vakantie gaan die ze niet door en door kennen. Maar stel dat je morgen op je schoonmoeder, je kleinkind, die buurvrouw of collega zou afstappen en zou zeggen: “Ik wil zo graag eens naar Brugge. Ik weet dat het niet direct voor de hand ligt maar het lijkt me erg leuk om samen met jou te gaan. Zou je dat willen overwegen?” Nee heb je en ja kun je krijgen. 

Echt naar elkaar luisteren

Of hoe zou het zijn om, zoals het voorbeeld in NRC, eens met één persoon uit het gezin weg te gaan in plaats van met z’n allen. De dynamiek is dan ineens totaal anders en je creëert de gelegenheid om eens echt op elkaar te focussen en naar elkaar te luisteren. Gesprekken die je thuis niet zo snel zou voeren, heb je ineens wel. En de herinneringen die je samen maakt versterken jullie band ook ná de reis.

Uit je comfortzone

Het is geen must, maar wel iets om over na te denken. Af en toe uit je bekende comfortzone stappen, kan je een interessant nieuw perspectief opleveren en de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen te maken. 

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties