Onafhankelijke cliëntondersteuning: een steun in de rug

Client ondersteuning

Piet en Hannie zijn de 70 gepasseerd en redden zich prima samen. Omdat Hannie in een rolstoel zit doet Piet het huishouden, de boodschappen en rijdt auto. Als Piet een hersenbloeding krijgt heeft dat grote gevolgen. Piet is het overzicht kwijt en heeft geheugen- en concentratieproblemen. Boodschappen doen lukt niet meer. Net als het huishouden en auto rijden. Piet en Hannie gaan voor hulp naar de gemeente. Een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE ondersteunt hun daarbij.

Ondersteuning bij het gesprek

Piet en Hannie worden uitgenodigd voor een keukentafelgesprek bij de gemeente. Onafhankelijk cliëntondersteuner Nina bereidt het gesprek met hen voor. Met Nina bespreken Piet en Hannie wat ze van het keukentafelgesprek met de gemeente kunnen verwachten. Welke vragen ze aan de gemeente willen stellen. En wat nodig is om hun leven weer op te pakken. Zo weten Piet en Hannie wat er gaat gebeuren en is duidelijk wat ze met de gemeente willen bespreken.

Nina is aanwezig bij het keukentafelgesprek van Hannie en Piet met de gemeente. Samen met Nina maken Piet en Hannie hun situatie duidelijk. Nina stelt vragen en haalt onderwerpen aan die Piet en Hannie in de voorbereiding hebben besproken. Met de gemeente wordt afgesproken dat Piet en Hannie professionele begeleiding nodig hebben bij het oppakken van hun leven en het omgaan met hersenletsel. Ook wordt de mogelijkheid van taxivervoer besproken, zodat Piet en Hannie weer samen ergens naartoe kunnen. 

De gemeente maakt een verslag van het gesprek. Nina leest met Piet en Hannie mee en geeft uitleg als er onduidelijkheden zijn. Als alles duidelijk is worden de begeleiding en het taxivervoer in gang gezet. Hiermee kunnen Piet en Hannie zelf verder en is de ondersteuning van Nina niet meer nodig. Mocht de situatie van Piet en Hannie veranderen, kunnen ze altijd de hulp inschakelen van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Wilt u in Someren gebruik maken van een gratis onafhankelijke cliëntondersteuner? Neem dan contact op met MEE De Meent Groep via telefoon 088 465 35 55 of stuur een e-mail
 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties