Maak er wat van!

Wakkerworden

Elke dag maken we wel honderd beslissingen; wat doe je aan, wat ga je eten, ga je links of rechts? Veel van die beslissingen maken we bijna zonder er echt over na te denken. Maar regelmatig komen we ook voor beslissingen te staan die lastiger zijn. Dan zie je er tegenop om te kiezen. Veel mensen steken dan nog maar even hun kop in het zand en stellen het doorhakken van de knoop nog even uit. “Volgende week ga ik écht stoppen met roken.” of “We kijken het wel even aan voor we naar de dokter gaan.” en “Iedereen heeft toch wel eens een periode dat het financieel even wat minder gaat.” Helaas werken die uitstel-tactieken altijd maar tijdelijk en soms is de situatie er in de loop van tijd niet beter op geworden.

Hoe moeilijk het nemen van een beslissing soms ook is, bijna altijd ben je daarna blij dat je het toch hebt gedaan. De stress van het nemen van de beslissing is vaak groter dan de daadwerkelijke uitvoering. En vergeet niet dat jij ook zelf nog invloed kan uitoefenen op een lastige situatie, waardoor het makkelijker of leuker wordt.

In een van onze artikelen van deze maand kijken we bijvoorbeeld naar de beslissing om je te laten opnemen in zorginstelling, of om die beslissing voor een ander te moeten nemen. Het liefst blijft iemand natuurlijk gewoon lekker thuis wonen. Toch gaan de beslissing ook rust geven. En als je vervolgens op zoek gaat naar de leukste zorginstelling en al je lievelingsspulletjes meeneemt, valt het misschien best mee.

Deze maand zullen we op de site en op Facebook aandacht besteden aan keuzes of situaties die lastig zijn, maar hoe het je kan helpen om er toch mee aan de slag te gaan.

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties