Lichtjesfeest

kerst

Het is weer december. De maand van Sinterklaas, Kerstmis en Oud&Nieuw. De maand van gezellig samen eten, kerstfilms kijken en Mariah Carey en Bing Crosby op de radio. En de maand van heel veel lichtjes. Huizen, winkels, bomen en hele straten zijn versierd met snoeren, lampjes, lampionnen en kaarsen.

Keerzijde van alle feestelijkheden is dat kinderen in december vaak nog drukker zijn dan anders. Sommige kinderen raken ronduit gestresst van alle indrukken en doorbroken structuren. Dat maakt dat ouders ook nog wel eens stiekem niet kunnen wachten tot al die toestanden weer voorbij zijn.

Deze maand zullen we vooral heel veel gezellige berichten plaatsen om u helemaal in feeststemming te krijgen met daarnaast handige tips om feestdagenstress te voorkomen. En omdat we snappen dat december voor velen ook nog eens een hele dure maand is, hebben we ook nog een lijstje met manieren om een beetje op de kosten te besparen.

We wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen.

 

Bij u in de buurt

Ontmoeten
18 november 2020

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties