Dementie, en wat nu?

Verzorgingshuis

Klinisch neuropsycholoog Sonja Verstraeten is op 3 september te gast in het Alzheimer Café Peelland. Verstraeten is in het dagelijks leven werkzaam op de Geheugenpoli in het Maxima Medische Centrum (MMC). In het ziekenhuis onderzoekt zij de relatie tussen veranderingen in het geheugen, het gedrag en de hersenen.

In het Alzheimer Café legt Verstraeten uit hoe het proces van dementie er uitziet en wat dit betekent voor mensen. Verstraeten vertelt ook over welke weg mensen kunnen bewandelen bij zorgen over het geheugen, gedragsveranderingen en het ‘niet-pluis-gevoel’. Na een gesprek tussen de gastspreker en de gespreksleider van het Alzheimer Café krijgen bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen aan Sonja Verstraeten.

Algemene informatie

Het Alzheimer Café Peelland vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in dienstencentrum de Beiaard. De Beiaard is gelegen aan de Pastoor de Kleijnhof in Asten, een zijstraat van de Lienderweg. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over Alzheimer Café Peelland is beschikbaar via de Facebookpagina (alzheimercafepeelland) en opvraagbaar via de email: alzheimercafepeelland@gmail.com. Het Alzheimer Café Peelland maakt onderdeel uit van een groep Alzheimer Cafés in de regio. Meer informatie over alle Alzheimer Cafés in Zuidoost Brabant is te vinden op de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.

Landelijke regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties