De dorpsondersteuner helpt u verder op weg

dorpsondersteuners

Heeft u een vraag en weet u niet precies waar u moet beginnen met zoeken? Dan kunt u terecht bij de dorpsondersteuners. Zij helpen u met vragen waarvoor u niet altijd direct een oplossing weet. Bijvoorbeeld als het gaat over wonen, mantelzorg of financiën. De dorpsondersteuner is het aanspreekpunt in uw eigen omgeving. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe activiteiten of meer contacten in de buurt? Voelt u zich vaak eenzaam? Heeft u moeite met het begrijpen van ingewikkelde brieven of het op orde krijgen van uw huis? In al deze situaties denken de dorpsondersteuners met u mee en zoeken zij samen met u naar een oplossing. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor een naaste.

De dorpsondersteuners weten de juiste wegen te bewandelen om u (weer) op weg te helpen. Bijvoorbeeld met een maatje, een doorverwijzing naar een organisatie die u verder kan helpen of bij de aanvraag van hulp.

De dorpsondersteuners werken samen met de gemeente Someren en diverse andere instanties zoals de politie, LEV-groep en Onis Welzijn. Elke kern heeft een eigen dorpsondersteuner.

Op bijgaande foto ziet u onze dorpsondersteuners. Van links naar rechts: Loes van der Weerden (Someren), Moniek Hoeve (Asten/Someren), Marieke Linders (Lierop), Judith Bleekman (Someren-Heide) en Cindy Manders (Someren-Eind).

Op www.zosomeren.nl/dorpsondersteuning vindt u alle contactgegevens.

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties