Budgetpret voor de zomervakantie

camping

Hartstikke leuk die vakantie maar wat kost het een hoop geld! Gelukkig zijn er ook een aantal leuke activiteiten die helemaal niet zoveel hoeven te kosten. Budget-pret!

Tip 1:

Heb je geen geld voor een dure vakantie in een luxe bungalow maar wil je er toch graag met je gezin een weekje tussenuit? Denk eens aan een woningruil. Er zijn diverse sites waar mensen hun woning aanbieden voor een uitruil. Het betekent dat je kosteloos toch even weg kunt uit de sleur van alledag en in een andere omgeving vol nieuwe avonturen.

Tip 2:

Zet een speurtocht uit. Het kost wel wat tijd maar kinderen zijn er dol op. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt; een speurtocht door het huis of helemaal door het bos. Teken pijlen met stoepkrijt, hang briefjes aan een tak of teken een schatkaart met aanwijzingen. Laat ze onderweg opdrachten uitvoeren en raadsels oplossen om zo bij het eindpunt te komen waar ze bijvoorbeeld een ijsje of een kleinigheidje als prijs krijgen.

Tip 3:

Ga op zoek naar een zwemmeer in de buurt. Het zwembad brengt toch weer extra kosten met zich mee terwijl er in natuurgebieden, maar ook in steden ontzettend leuke zwemmeertjes en stadsstranden zijn. Het water wordt regelmatig gecontroleerd dus er zijn geen gezondheidsrisico’s en het is er meestal gezellig en laagdrempelig. Boterhammen en een paar flessen water mee en je kinderen hebben gegarandeerd urenlang waterpret terwijl jij lekker je boekje leest.

Tip 4:

Organiseer een Pannenkoekenparty. Eerst een boodschappenlijstje maken, samen naar de supermarkt, de tafel mooi dekken en een menukaart tekenen. Daarna samen de pannenkoeken bakken en serveren. Mogen de buren ook mee-eten en wie versiert de mooiste pannenkoek?

Tip 5:

Zet een tent op in de tuin. Voor kinderen betekent kamperen dat je gaat slapen in een tent. Waar die tent staat is een stuk minder belangrijk. Een tentje in de tuin met luchtbedden en een slaapzak, knuffels en een zaklamp erbij, is dus al snel een geweldig avontuur. En met een klein kampvuurtje in een korf en een zak marshmallows is het feest helemaal compleet.

Heb je zelf nog andere ideëen hoe je van de zomervakantie een feest kunt maken zonder hoge kosten, deel ze dan vooral met andere ouders. Er zijn veel meer mensen dan je denkt die niet altijd de mogelijkheid hebben om dure vakanties te boeken. Dit soort low-budget activiteiten maken zelfs van je eigen achtertuin een leuke vakantiebestemming.  

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties