Beeldschermtijd kinderen toegenomen tijdens corona

Huilenomipad

Uit onderzoek blijkt dat vooral jonge kinderen veel meer tijd besteden achter een beeldscherm sinds de coronacrisis dan daarvoor. Ze zijn meer thuis en veel ouders werken meer vanuit huis. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Het merendeel van de ondervraagde ouders geeft dan ook aan, dat ze vaker dan eerst mediagebruik inzetten om hun kinderen bezig te houden. Denk hierbij aan tv, filmpjes kijken via internet of app-gebruik via een smartphone.

Regels afspreken helpt

Je kind goed om leren gaan met media is heel belangrijk. Al op jonge leeftijd grenzen stellen helpt. In de puberteit hebben ze hier dan nog profijt van.

Tips

Kun je hulp gebruiken bij de mediaopvoeding van je kind? In onderstaande afbeelding vind je tips. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met het team Zorg en Ondersteuning Someren (ZoSomeren) via: (0493) 494 888 of someren@peelgemeenten.nl

Beeldschermgebruik tijdens corona

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties